FRÅGOR OCH SVAR OM BRÖLLOPSFOTO

Nedan har jag samlat de vanligaste frågorna jag får om bröllopsfotografering. Hittar ni inte svaret på er fråga är ni givetvis välkomna att kontakta mig.

Inom vilket geografiskt område fotograferar du?
Jag är bröllopsfotograf i Göteborg men reser ofta på uppdrag i Halland, Bohuslän och resten av Västsverige. Jag fotograferar givetvis även i resten av Sverige om så krävs. Ingenting är omöjligt!

Hur vet vi att du är rätt bröllopsfotograf för oss?
Om ni gillar bilderna i mitt bröllopsgalleri kommer ni också bli nöjda mer er fotografering. Givetvis kommer era bilder bli unika, men stilen och känslan kommer att påminna om dem. Jag träffar er även gärna för ett gratis konsultationsmöte. Efter mötet blir det lättare för er att bestämma om jag är rätt bröllopsfotograf för er.

Varför ska vi anlita en professionell bröllopsfotograf?
En orutinerad bröllopsfotograf kan känna sig stressad och saknar erfarenheten som behövs för att utföra uppdraget väl. Risken är stor att ni blir missnöjda. Tänk på att bilderna dokumenterar en av de viktigaste dagarna i era liv. Att anlita en professionell bröllopsfotograf är en smart investering som ni inte kommer att ångra!

Hur länge har du fotograferat bröllop?
Mitt första bröllop fotograferade jag år 2000. Två år senare startade jag eget företag och har fotograferat bröllop kontinuerligt sedan dess. Totalt har jag fotograferat mellan 200 och 250 bröllop. På er fotografering kommer ni att märka att jag har stor erfarenhet av situationen vilket är en värdefull trygghet för er på er bröllopsdag.

Vad kostar en bröllopsfotografering?
Priset för en bröllopsfotografering varierar beroende på era önskemål. Jämför gärna mina priser med andra bröllopsfotografer som lägger ner lika mycket tid och personligt engagemang. Min prislista hittar du här.

Måste vi göra poseringsbilder?
Posering innebär inte nödvändigtvis att bilderna blir stela. Detta är också en av anledningarna till att anlita en erfaren bröllopsfotograf. Jag blandar avslappnade poseringsbilder med fotografering av mer dokumentär typ utifrån era önskemål. Det resulterar i en bra blandning av klassiska, dokumentära och spontana bröllopsbilder.

Vad gör vi om det regnar på bröllopsdagen?
Vid risk för regn tar ni med er ett vitt paraply som dessutom kan användas i bilderna. Ni bör även ta med ett par större paraplyer som skydd. Ska det bli mycket regn kan vi behöva byta till en plats där det finns möjlighet att ta skydd ifrån de värsta skurarna. På konsultationsmötet diskuterar vi en “plan-b” för vad vi gör ifall det blir regn och ett par dagar innan bröllopet stämmer vi av alla detaljer, bland annat vädret.

Vad är finast, färg eller svartvitt?
Om ni inte har specifika önskemål skickas bilderna till er i färg. En bild som skickats i färg kan givetvis även göras svartvit i efterhand om ni så önskar.

När och hur får vi våra bröllopsbilder?
Senast två veckor efter bröllopsdagen levereras era färdigredigerade bröllopsbilder till er. Ni får då alla bilder i en låg- och högupplöst version. De lågupplösta är lämpliga att använda i sociala medier, mail etc. De högupplösta använder ni enbart då ni vill skriva ut era bilder. Jag tipsar gärna om bra ställen där ni kan beställa utskrifter, canvastavlor, böcker och album av hög kvaltet till bra priser.

Hur bokar och betalar vi?
En handpenning på 1 000 kr betalas i samband med er bokning för att spika ert datum. Handpenningen dras av er slutfaktura som skickas i samband med er bildleverans.

Kan vi beställa fler bilder eller utskrifter i efterhand?
Efterbeställningar på era bröllopsbilder gör ni enkelt genom att kontakta mig. Även om jag rekommenderar att ni själva tar en säkerhetskopia på era bilder behåller även jag bilderna så att alla original finns kvar.

> Tillbaka till min bröllopssida