MINA BÖCKER

Beställ mina populära fotoböcker genom att fylla i formuläret nedan.

Köp de ”riktiga” böckerna nedan eller digitala versioner på denna länk.

BÄTTRE BILDER / FOTOSKOLAN 1 (ANDRA UTGÅVAN)

175 SEK inkl. frakt och moms

Vill du bli en bättre fotograf? Beställ min bok Fotoskolan 1 och lär dig fotografering från grunden. Känn dig trygg med din systemkamera och fokusera på att ta bättre bilder.

Nyheter i andra utgåvan
Den andra utgåvan av Fotoskolan 1 innehåller övningar vilket gör boken mer komplett. Nu kan du direkt praktisera det du läser genom att utföra konkreta uppgifter. Boken innehåller även många nya bilder, bland annat en ny framsida. Dessutom har vi gjort en del fixar som gör att boken flyter på bättre. Det är en utökad och förbättrad bok helt enkelt!

Baksidetext
Vill du på allvar ta kontrollen över ditt fotograferande? Ditt första och viktigaste steg framåt är att stänga av kamerans automatiska funktioner. Istället börjar du förlita dig på din egen kamerateknik. Och det kan du bara göra om du lär känna kamerans grundläggande delar: optiken, bländaren, slutaren och bildsensorn.

I Fotoskolan 1 förklarar den skickliga fotografen och läraren Viktor Sundberg hur delarna hänger ihop och påverkar dina bilder. Snart kommer du att på egen hand kunna:

– Utnyttja olika slutartider för att både frysa och visa rörelse i dina bilder
– Isolera motiv och skapa djupkänsla genom att välja rätt bländare
– Få perfekta exponeringar även i svåra situationer
– Ta bilder med minimalt brus i olika ljusförhållanden
– Maximera ditt uttryck genom att välja rätt bildvinkel
– Förstå hur en justering av en del påverkar alla andra inställningar

Du kommer helt enkelt att ta kontrollen över ditt fotograferande på ett sätt som du kanske inte trodde var möjligt. Du står nu inför ett kreativt och kunskapsmässigt genombrott. Är du redo?

BÄTTRE BILDER / FOTOSKOLAN 2

175 SEK inkl. frakt och moms

Fotoskolan 1 handlade främst om att lära sig hantera kameran. Men i min bok Fotoskolan 2 får du även lära dig att hantera ljuset, motiven, kompositionen, budskapen och känslorna. Det är nu som ditt bildskapande börjar på riktigt! 

Baksidetext
Varför väcker en viss bild en viss känsla? Varför kan en bild kännas kaotisk, och en annan harmonisk? Och kan en fotograf medvetet påverka hur en bild kommer att tolkas?

I den här boken tar Viktor Sundberg med dig på en inspirerande fotografisk resa genom ett landskap av ljus, komposition och uttryck. I författarens förra bok, Fotoskolan 1, fick du lära dig att ta kontrollen över kameran. Nu går resan vidare mot en ny destination: att uttrycka något med dina bilder!

Ska bilden vara lugn eller aggressiv? Ska den utstråla sorg eller glädje? Viktor leder dig med stadig hand genom bokens områden: Du får lära dig hur ljusets karaktär påverkar dina motiv. Du får lära dig de enkla men viktiga kompositionsregler som styr bildens känsla och dynamik. Dessutom innehåller boken enkla och roliga övningar. Det gör att du steg för steg lär dig hur du kan använda ljus och komposition för att ge dina bilder de uttryck du strävar efter.

Boken genomsyras av Viktors grundläggande tro på bilden som uttrycksmedel och på dig som fotograf. Fotografi, ljus och uttryck är något som är roligt – och som alla kan lära sig!

Fotoböckerna kostar endast 175 SEK styck inkl. frakt och moms. De skickas direkt hem till dig tillsammans med fakturan.

Fyll i formuläret för att beställa dina böcker