OM MIG (VIKTOR SUNDBERG)

Jag är född 1977 i Echuca, Australien, uppväxt i England och Sverige och bor numera i Mölnlycke, strax utanför Göteborg. Jag började fotografera i slutet på 90-talet och har varit professionell fotograf, författare och utbildare sedan 2002.

och blivit placerad flertalet gånger i Köpet av min första kamera 1998 var en fantastisk investering. Fotografi utvecklades till att bli min största passion i livet. Som pånyttfödd började jag upptäcka världen på ett nytt och annorlunda sätt. Fyra år senare startade jag mitt företag. Jag älskar verkligen att jobba med foto!

Bröllop, natur och fotokurser
Som både bröllopsfotograf och naturfotograf har jag haft förmånen att få utföra en mängd spännande och varierande uppdrag. 
Förutom att arbeta med bröllopsfoto och annan uppdragsfotografering brinner jag även för att lära ut foto och inspirera andra till att fotografera genom mina föredrag, egna märkesoberoende fotokurser samt som kursledare på Canons fotoskola. Jag är även författare till de populära fotoböckerna Fotoskolan 1 och Fotoskolan 2 som används som kurslitteratur i flera fotoutbildningar. På mina fotokurser, workshops och fotoresor är det viktigt att du som deltagare inte enbart lär dig mer om fotografi, utan även får en fantastisk upplevelse som inspirerar dig till att fortsätta din fotografiska utveckling.

Jag är även en flitig föredragshållare och mina bilder publiceras ofta i bland annat Camera Natura, Fotosidan Magasin, Digital Photographer UK samt i flertalet andra böcker och tidningar. Jag har även vunnit priser och blivit topplacerad flertalet gånger i Nordiska Mästerskapen i naturfotografi.

Mina naturbilder
Som ung spenderade jag somrarna bland klippor och hav i Bohuslän. Därför känner jag en speciell relation till just dessa landskap. Jag har alltid varit intresserad av kusten, havet och marina djur och har därför även studerat marinbiologi, marinekologi och evolutionsteori på universitet vid sidan av mina ekonomistudier. Min passion för djur, natur och naturfoto går inte att ta miste på. Att sprida förståelse och inspiration genom att visa upp naturens spektakulära mångfald har alltid varit ett av huvudmålen med mina bilder.

Jag är medlem i Naturfotograferna samt PhotoNatura.

Kontakta mig!
Behöver du en natur- eller bröllopsfotograf? Eller kanske vill du själv bli en bättre fotograf? 
Kontakta mig gärna med dina idéer!

Urval av uppdragsgivare
AstraZeneca
Canon
Elof Hansson
EMI Music
Ericsson
Galleri Eugén & William
Göteborgs-Posten
Håkan Hellström
Mårbacka Förlag
Niotre Marketing
Nordiska Folkhögskolan
QPAD
Skansen Kronan
Studiefrämjandet
Telegram Bokförlag
Timo Räisänen
Upsala Nya Tidning
UniCarriers
White Balance