OM VIKTOR SUNDBERG

Viktor Sundberg är en prisbelönt fotograf, född 1977 i Australien och uppväxt i både England och Sverige. Numera är han bosatt i Mölnlycke strax utanför Göteborg. Han började fotografera i slutet på 90-talet och är semi-professionell fotograf, författare och utbildare inom fotografi sedan 2002.

Förutom att arbeta med bröllopsfoto och annan uppdragsfotografering brinner Viktor för att lära ut foto och har hållit egna fotokurser i över 20 år. När Viktor håller sina kurser är det viktigt att deltagarna inte enbart lär sig mer om fotografi utan även får en fantastisk upplevelse och inspireras till att fortsätta sin fotografiska utveckling. Viktor är även författare till de populära fotoböckerna Fotoskolan 1 och Fotoskolan 2 som används som kurslitteratur i flera fotoutbildningar. Dessutom har Viktor i många år varit kursledare för samt varit med att utveckla Canons kursverksamhet.

Som ung spenderade Viktor somrarna bland klippor och hav i Bohuslän. Därför känner han en speciell relation till just dessa landskap. Han har alltid varit intresserad av kusten, havet och marina djur och har därför även studerat marinbiologi, ekologi och evolutionsteori på universitet vid sidan av sina ekonomistudier. Viktors passion för djur, natur och naturfoto går inte att ta miste på!

Fokusområden inom naturfotografi är landskap och fåglar. Landskapen växlar mellan dramatik, vemod och fridfullhet men samspelar ofta med vatten på ett eller annat sätt. Bilderna är i regel fotograferade med en dominerande förgrund för att skapa djup samtidigt som kompositionsregler aldrig står i vägen för hans kreativa beslut. Med sina bilder på fåglar försöker Viktor fånga en känsla eller personlighet snarare än att dokumentera. Själva arten har alltid varit av mindre betydelse. En naturbild får gärna vara abstrakt, mystisk eller realistisk, men bör alltid vara förankrad i verkligheten.

Att sprida förståelse och inspiration genom att visa upp naturens spektakulära mångfald har alltid varit ett av huvudmålen med Viktors bilder.

Viktor är en flitig föredragshållare och ofta publicerad i bland annat Camera Natura, Fotosidan Magasin, Digital Photographer UK samt i flertalet andra böcker och tidningar. Viktor har även vunnit priser och blivit topplacerad flertalet gånger i Nordiska Mästerskapen i naturfotografi.

Viktor är medlem i Naturfotograferna och PhotoNatura.

Kontakta mig
Behöver du en natur- eller bröllopsfotograf? Eller kanske vill du själv bli en bättre fotograf? 
Kontakta mig gärna med dina idéer!

Urval av uppdragsgivare
AstraZeneca, Canon, Elof Hansson, EMI Music, Ericsson, Galleri Eugén & William, Göteborgs-Posten, Håkan Hellström, Mårbacka Förlag, Niotre Marketing, Nordiska Folkhögskolan, QPAD, Skansen Kronan, Studiefrämjandet, Telegram Bokförlag, Timo Räisänen, Upsala Nya Tidning, UniCarriers, White Balance.