För sjätte året i rad har jag tittat tillbaka på gångna året och samlat mina personliga favoritbilder från 2017.

Jag konstaterar att 2017 har varit ett annorlunda år. Det kan sammanfattas med att jag mestadels fotograferat på resande fot! Jag har haft förmånen att fotografera på Lofoten, Isle of Skye, Madeira, Nidingen samt i Cornwall och Norra Dalarna. Det har varit sagolikt, samtidigt är det lite trist att jag inte har fotograferat mer i mina hemtrakter – här finns ju så mycket fantastiskt! Jag har dock lovat mig själv att fotografera mer på nära håll nästa år.

Det har hänt en hel del i år! En av årets större händelser för mig var att bli placerad topp-10 med två bilder i NNPC (Nordiska Mästerskapen) i kategorin ”Landskapsbilder”. Det kändes fantastiskt roligt, speciellt med tanke på att jag aldrig tidigare tävlat med mina bilder. Prisutdelningen hölls på Oslo konserthus i februari. Utöver det har jag hållit massor av föredrag och fotokurser. I maj arrangerade jag även en fotoresa och åkte med ett skönt gäng till Isle of Skye.

Av alla årets resor var det resan till Dalarna som inspirerade mig mest. Troligtvis för att fotograferingen där var i miljöer där jag normalt inte fotograferar. I Dalarnas gammelskogar kände jag en gnista tändas inom mig – jag började uppskatta skogsfotografering på ett sätt som jag aldrig gjort förut. Det blir intressant att se om jag lyckas hålla gnistan vid liv. Kanske blir det fler skogsbilder framöver!

Jag fick även förtroendet att föreviga en mängd bröllop under året. Det är så otroligt roligt och hedrande! 2017 var mitt 18de år som bröllopsfotograf…

Nästa år kommer att bli kanon, jag känner det på mig. Jag har redan bokat en fågelfotoresa till Rumänien och dessutom åker jag till Lofoten i oktober. Det finns ett par platser kvar till den resan om du är sugen på att hänga med >>>

Nu ska jag inte tjöta mer utan istället lämna er med mina favoriter från 2017. Dessutom passar jag på att önska er alla ett gott nytt fotoår!