Jag har frusit många timmar och misslyckats många gånger med just skäggmes! Nu satt några hyfsade bilder! Äntligen! En gissning är att hanarnas Alice Cooper-liknande ögon har utvecklats för att fungera på samma sätt som den färg amerikanska fotbollsspelare målar under ögonen, nämligen att öka kontrasten i synen genom att minska bländande solsken. Rätta mig gärna om jag har fel! Hur som helst är de riktigt fina fåglar!

Den första bilden är fotograferad på juldagen i mjukt solsken. Den andra bilden är fotograferad på samma plats fast en molning dag. Ljuset var då tunt, mjukt och kallt – helt annorlunda! Det är inte lätt att fotografera bland all vass och jag kan erkänna att det blir riktigt många dåliga bilder! Men ibland sitter det hyfsat! Här är två som jag är riktigt nöjd med.

Klicka på bilderna för att se dem i stora och skarpa versioner! :)

Skäggmes - Foto: Viktor Sundberg

Skäggmes - Foto: Viktor Sundberg