Tältresa med kamera = fantastisk upplevelse! Det är på morgonen det händer. Djuren är aktiva, ljuset är mjukt och har man tur ligger dimman på å och sjö. Min fotokollega Daniel och jag hade tur förra helgen med både fint ljus och dimma varje morgon! Medan jag brottas med urvalet av mina bilder på orre kommer här en liten text samt en bildbomb med andra bilder från denna helg.

På fredagens morgon fotograferade vi i Osets naturreservat i Örebro. Vi gick längs Svartån och kom fram till dess mynning i Hjälmaren. Här fick vi syn på bäver, något jag knappt sett tidigare! Dessutom var de orädda då de gled fram i dimman. Fällda träd och flis från bäverns gnagande fanns överallt i området. Oset gav oss också fina möjligheter att fotografera grågäss och svarthakedopping. Dessutom hördes det dova tutandet av rördrom ifrån vassen. En perfekt morgon helt enkelt!

Andra dagen fotograferade vi orre. Jag återkommer med dessa bilder!

På lördagen åkte vi vidare till Knuthöjdsmossen. På denna magiska plats finns smålom, en underbart mystisk och vacker fågel som har ett läte som skapar en ödesmättad stämning i området. Mossen är även känd för sin morgondimma och visst blev det dimma! På väg dit hittade vi även storlom – snacka om tur! Kvällen på mossen blev lite av en nitlott och vi hittade inte något spännande förutom spelglada knipor som böjde bak huvudet för att imponera på honorna. På morgonen hade vi mer tur och kunde fotografera smålom på långt håll i medljus samt på ganska nära håll fast i motljus.

Hela helgen blev en fantastisk trevlig naturupplevelse även om man blev ganska mör av att gå upp 03:30 tre dagar i rad!

Klicka gärna genom mina bästa bilder från helgen.