Ett av mina favoritcitat är från Winston Churchill. Det är något i stil med: ”Framgång är att gå från misslyckande till misslyckande med bibehållen entusiasm.”

Citatet stämmer verkligen bra på gårdagens fotoäventyr. Efter tre timmars väntan i regnet (och massor av misslyckade bilder) satte sig tillsist hökugglan på ett fint ställe där jag kunde få lite bilder. Fantastiskt roligt! Hökuggla är ovanligt här nere i Göteborg men vill man se den finns den nu i Hisingsparken. Den fanns där i alla fall igår och har varit där sedan nyårsafton. Det var fler än jag där och tittade och alla som passerade förbi (som inte visste om fågeln) undrade vad tusan vi höll på med! Det ser ju alltid lite lustigt ut med raden av stora objektiv och tubkikare.

Färgbilden är fotograferad med Canon 5D Mark III på 600mm (300mm f/2,8 med 2x extender),  f/5,6, 1/400 sek på ISO 3200. Senare fick jag chansen igen och väntade tills hökugglan tittande rakt mot mig. Denna bild gjorde jag i svartvitt, vilket jag verkligen gillar! Ugglor är verkligen helt otroliga vad gäller att titta runt med huvudet och dessutom kan de lägga huvudet jämte kroppen på detta sätt. Fantastiska djur! Fotograferad med Canon 5D Mark III med 600mm, f/5,6, 1/1000 sek på ISO 6400.

Totalt var vi med ugglan i fem timmar. Det kändes stort! Den sista bilden visar hur dåligt läge jag hade från början…