Två av mina bilder publicerades i Fotosidan Magasins senaste nummer (nr 2 2013). De fick väldigt bra kritik vilket är roligt. Jag gillar speciellt kommentaren: ”Jag kan inte se några direkta svagheter i bilden.”

Men när det gäller kritik, speciellt den man får på Internet, finns det en viktig sak att tänka på. Att vara fotograf handlar ju om att jobba utifrån sin unikhet och följa sin intuition. Man jobbar extremt hårt! Och när vi lägger ner massor av tid och sedan ska visa upp de bilder vi skapat blir vi mycket känsliga för kritik. Om ett hundra personer skriver positivt om din bild och en enda person skriver ”bilden suger” är det ofta det negativa man tar till sig av. Det beror givetvis på att vi är mänskliga. Men hur sjukt är inte det?

Jag har ett knep som alltid funkar och det är att visa de bilder som JAG gillar! Då vet jag att jag kan känna mig trygg i att kunna säga ”jag gillar det”. Visa upp de bilder du själv gillar, jobba hårt och lyssna på din egen intuition. Lyssna på kritiken, men låt den aldrig knäcka dig. Med tiden kommer det bli lättare att skaka av sig det negativa. Och tänk på att de som lägger ner mer tid på att kritisera andra än att skapa själva har helt andra och större problem. Det känns väl skönt att veta?

Alla behöver inte gilla det jag gör. Vi är alla olika!

Fotosidan Magasin nr 2 2013

Fotosidan Magasin nr 2 2013

Fotosidan Magasin nr 2 2013

Fotosidan Magasin nr 2 2013